American Curl

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Kissa, jolla on erinomainen temperamentti

Kuvan kissa: American Curl -voittaja Medieval's Angela Curl of Tennant (valkoinen). Omistaja Conny Harvey, USA.

Historia

American Curl -rodun alkuperä voidaan jäljittää äärimmäisen tarkasti. Joe ja Grace Ruga löysivät 1981 puutarhastaan Californian Lakewoodissa kaksi kissanpentua. Tyttöpennuilla olivat erikoiset kippurakorvat ja puolipitkä, karvainen turkki.

Rugan pariskunnalla ei ollut koskaan aikaisemmin ollut lemmikkejä, mutta he ihastuivat näihin pentuihin ja ottivat ne kotiinsa. Musta pentu sai nimen Shulamith ja mustavalkoinen nimen Panda. Kun "Shu" sai joulukuussa 1981 neljä jälkeläistä, niistä kahdella oli samanlaiset kippurat korvat kuin emollaan.

Kissa-asiantuntija törmäsi pesueeseen sattumalta ja otti heti yhteyttä geenitutkijoihin. Tohtorit Ray Robinson Englannista ja Solveig Pfunger Yhdysvalloista kiinnostuivat kissasta ja siitä tuli pian heidän ykkösaiheensa. He ohjasivat kissan lisääntymistä puistokissojen kanssa saadakseen selville geneettisen syyn, josta kippurat korvat johtuvat. Toistaiseksi koe on ollut menestys. Näin Shulamithista tuli uuden rodun kantaäiti, joka pitää löytyä jokaisen puhdasrotuisen curlin sukupuusta.

American Curl esiteltiin ensimmäisen kerran kissamessuilla 1983.

Yleiset tuntomerkit

Keskikokoinen kissa, jonka vartalo on pituudeltaan noin puolitoistakertaa kissan korkeus hartioiden kohdalta. Pää on ylväine ääriviivoineen kiilamainen ja sitä rajaavat rodulle tyypilliset korvat. Ihannekorva on pyöreän kolikon muotoinen, suuri ja taaksepäin taipunut.

Suurehkot silmät ovat kirkkaat ja saksanpähkinän muotiset. Silmien väri voi olla mikä tahansa, mutta naamiomuunnoksilla silmien värin tulee aina olla sininen. Curlin jalat ovat suorat, ja niissä on pyöreät, keskikokoiset tassut. Häntä on peittynyt paksuun ja pörheään karvaan, ja se kapenee hännänpäätä kohti.

Kissan turkki on joko pitkä tai lyhyt, mutta aina silkkinen ja laskeutunut ihoa vasten. Aluskarva on hyvin ohut. Kaikki värit ovat sallittuja.


Turkki: 	    Pitkä/lyhytkarvainen
Alkuperämaa: 	    Yhdysvallat
Koko: 	        Keskikokoinen
Hoitovaatimukset: 	Silkkinen turkki, joka on melko helppohoitoinen, koska pohjakarvaa on vähän. Harjataan muutamia kertoja viikossa
Luonne: 	    Utelias, erittäin seurallinen, kiintyy ihmisiin, älykäs, leikkisä ja sopeutuvainen
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut