Balineesi

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Toisaalta vilkas ja leikkisä, toisaalta rauhallinen ja sylissä viihtyvä, hyvin herkkä kissa

Kuvan kissa: Balinese Xandor von Samba'Pa (chocolate-tabby-point).

Historia

Tämän viehättävän kissan alkuperän voi tiivistää yhteen virkkeeseen: se on puolipitkäkarvainen siamilainen kissa, joka syntyi vuosisadan alussa Yhdysvalloissa. Nimittäin joihinkin siamilaispentueisiin syntyi pitempikarvaisia pentuja, joista ensimmäinen rekisteröitiin 1928.

Vieläkään ei tiedetä, mistä geenistä pitkäkarvaisuus tulee. Balineesin järjestelmällinen jalostaminen alkoi 1950-luvulla ja CFA (amerikkalainen kissanystävien yhdistys Cat Fanciers Association) tunnusti rodun lopulta virallisesti 1970. Ensimmäiset balineesit tulivat Suomeen 1987 Ruotsista.


Yleiset tuntomerkit

Balineesi on keskikokoinen kissa; pitkä, hoikka ja lihaksikas, mutta samalla arvokas ja elegantti. Keskikokoinen pää on pitkä, kapeneva kiila. Korvat ovat suuret, terävät ja tyvestä leveät.

Mantelinmuotoiset silmät ovat keskikokoa, hieman vinossa kulmassa nenänkärkeä kohden ja ne loistavat kirkkaansinisinä. Nenä on pitkä ja suora. Pitkät, elegantit jalat seisovat pienten, ovaalinmuotoisten käpälien päällä. Häntä on pitkä, ohut ja kapenee sievästi kärkeä kohden.

Turkki on keskipituinen silkkinen ja vartalonmyötäinen. Olka-alueella, hännässä ja pöksyissä karva on pidempää. Balineesin turkissa on naamioväritys. Kasvot, korvat, käpälät ja häntä ovat tummat. Vartalo on samansävyinen, mutta selvästi vaaleampi.

Upeinta balineesissa on sen luonne. Se osoittaa tunteitaan voimakkaasti ja selkeästi.

Turkki: 	     Puolipitkäkarvainen
Alkuperämaa: 	     Yhdysvallat
Koko: 	         Keskikokoinen
Hoitovaatimukset: 	 Helppohoitonen turkki: harjataan ja kammataan kerran viikossa
Helppohoitonen turkki:  harjataan ja kammataan kerran viikossa
Luonne: 	     Vilkas, ketterä, tasapainoinen, tarvitsee läheistä ihmiskontaktia, hyvin herkkä
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut