Bengali

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Hellä, valpas, erittäin kaunis ja rakastava kissa

Kuvan kissa: Bengal Cat Aaron von der Schillermühle (black-tabby-spotted).

Historia

Amerikkalainen biologi Jean Mill halusi jalostaa kotikissan, joka näyttäisi villiltä kissalta ja jolla olisi joitakin villikissan luonteenpiirteitä. Hän risteytti vuonna 1965 Aasian leopardikissan American Shorthairin kanssa. Samoihin aikoihin myös abessinialainen ja Egyptin mau risteytettiin, ja tulokset paranivat sukupolvi sukupolvelta.

Tuloksena oli kaunis, elegantti ja leopardimainen kissa, jonka olemus on silmiinpistävän valpas. 80-luvun alussa bengali vakiinnutti asemansa ja se rekisteröitiin TICA´an (The International Cat Association) vuonna 1984.


Yleiset tuntomerkit

Pitkä, suuri ja lihaksikas kissa, jonka vartalo on pitkä. Pää on kapea ja pieni vartaloon nähden, se muistuttaa leopardin päätä. Korvien tulee olla pienet ja kärjistä pyöreät.

Suuret ja ilmeikkäät silmät muistuttavat kissan villeistä esi-isistä. Silmien väri voi vaihdella vihreästä aina meripihkan sävyihin. Bengalin takajalat ovat hitusen pidemmät kuin etujalat. Tassunpohjat ovat lähes mustat. Häntä, jota bengali kantaa matalalla, on ohut ja päästään ehdottomasti tumma.

Bengalin turkissa on kaksi peruskuviointia; täplikäs leopardi tai marmori. Täplät voivat olla ruusukemaiset, tummareunaiset, joissa on vaalea keskus. Tämä kuvio on ainutlaatuinen, sillä se periytyy luonnovaraisilta kissoilta. Täplät voivat olla erikokoisia, mutta niiden tulee olla horisontaalisesti sijoittuneet. Kasvoissa tulee olla selkeä M-kuviointi ja tummien raitojen pitää jatkua niskaan asti. Huulet ja silmien sisäreunat ovat tummat.

Turkki: 	    Lyhytkarvainen
Alkuperämaa: 	    Yhdysvallat
Koko: 	        Suuri
Hoitovaatimukset:  	Turkki on tiheä ja helppohoitoinen: harjataan ja kammataan kerran viikossa 	
Luonne: 	    Hellä, valpas, erittäin rakastava, älykäs ja leikkisä, sylissä viihtyvä
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut