Maine Coon

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Kiltti, leikkisä, oppivainen, omistajaansa kiintyvä, erittäin sosiaalinen kissa

Kuvan kissa: Maine Coon Int. Ch. Rockwood Child of Maine (black-cl.-tabby/white).

Historia

Ei varmaan koskaan saada tietää mistä tämä "Amerikan pesukarhukissa” alun perin on kotoisin. Erään tarinan mukaan se syntyi pesukarhun ja kissan risteyksenä Mainen osavaltiossa. Ensimmäisten maine coonien tuuhea häntä muistuttikin pesukarhun häntää. Toisen, ehkä uskottavamman tarinan mukaan maine coonit syntyivät luonnon valinnan tuloksena. Amerikkaan saapui laivojen mukana lukuisia erilaisia kissoja ja näiden laivakissojen jälkeläisistä syntyi maine coon.


Yleiset tuntomerkit

Keskikokoinen, lihaksikas kissa, joka ei kuitenkaan saa olla liian raskastekoinen. Kasvot ovat keskipitkät, kuono kulmikas mutta ei kolmiomainen, leuka voimakas.

Korvat ovat suuret ja niissä on tupsut sisällä. Silmät ovat suuret ja avoimet, ne sijaitsevat kaukana toisistaan ja ovat lievästi vinossa. Siitä syntyykin maine coonin kuuluisa pöllönkatse. Jalat ovat sopusuhtaiset ja vahvat. Häntä on keskipitkä, leveä alhaalta ja kapenee pyöreää kärkeä kohti.

Lyhyt, tuuhea turkki on vatsan tienoilla ja takajaloissa hiukan pidempi. Kaulus on toivottava, mutta se kasvaa usein vasta vuoden ikäiselle kissalle. Maine Cooneja on kaikissa väreissä ja väriyhdistelmissä.

Turkki:      Keskipitkä
Alkuperämaa:   USA
Koko:       Keskikokoinen/suuri
Hoitovaatimukset: Vaatii harjausta ja kampausta useita kertoja viikossa
Luonne:      Kiltti, erittäin sosiaalinen, oppivainen, omistajaansa kiintyvä, aktviivinen
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut