Norjalainen metsäkissa

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Älykäs, tarkkaavainen, sosiaalinen, rohkea ja utelias kissa

Kuvan kissa: Norwegian Forest (black-tabby-classic-white).

Historia

Tarunhohtoiset metsät ovat näytelleet vuosisatoja tärkeää roolia norjalaisissa saduissa ja tarinoissa. Kissamaailmassa todisteena siitä on tämä ikivanha rotu, joka on hioutunut luonnollisen valinnan seurauksena ankarassa ilmastossa. Rodun arvellaan syntyneen muinaisten viikinkien lyhytkarvakissojen ja ristiretkeläisten mukana kulkeutuneiden pitkäkarvakissojen risteytyksenä.

Rodulle vahvistettiin rotustandardi vuonna 1977 ja se onkin nykypäivänä erittäin suosittu rotu Euroopassa.


Yleiset tuntomerkit

Norjalainen metsäkissa on suuri, voimakasrakenteinen ja notkea kissa. Kolmiomaisessa päässä on pitkä suora profiili. Leveiden korvien kärjissä on haukkamaiset tupsut.

Tarkkaavaiset, suuret silmät ovat avoimet ja katse saa olla valpas ja villi. kaikki silmien värit ovat sallittuja. Norjalaisen metsäkissan pitkät jalat ovat takaa hieman korkeammat kuin edestä.

Peitinkarva on pitkä, sileä, jopa öljyisen tuntuinen. Aluskarva on villava ja niin ikään pitkä. Takajaloissa sillä on ”pussihousut” ja kaulan “turkiskaulus” on kuin suunniteltu talven kylmyyteen. Kaikki värimuunnokset ovat sallittuja naamioväritystä, suklaan ja lilan muunnoksia lukuunottamatta.

Turkki:      Keskipitkä
Alkuperämaa:    Norja
Koko:       Suuri
Hoitovaatimukset: Suhteellisen helppohoitoinen. Harjataan ja kammataan muutamia kertoja viikossa.
Luonne:      Älykäs, tarkkaavainen ja sosiaalinen, rohkea, utelias ja valpas, seurallinen
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut