Ocicat

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Sosiaalinen, hiljainen ja rauhallinen kissa


Kuvan kissa: Ocicat (http://www.gorki.net/)

Historia

Ocicatin turkki muistuttaa oselotin turkkia, mistä se on saanut nimensäkin. Muuten sillä ei ole mitään yhteistä tämän villikissan kanssa. Ensimmäinen ocicat "syntyi", kun amerikkalainen kasvattaja risteytti abessinialaisen ja siamilaisen. Virallisesti rotu rekisteröitiin vuonna 1986.


Yleiset tuntomerkit

Ocicat on keskikokoinen tai suuri, lihaksikas ja vahva kissa, jolla on voimakas ruumiinrakenne. Vaikka sillä onkin kiinteä vartalo, antaa se silti elegantin vaikutelman.

Kuono kaareutuu asteittain poskikaareksi ja nenän linja nousee asteittain kaareutuen otsapenkereeksi. Korvat ovat suuret, avoimet ja laajasti kannastaan kiinnittyvät. Suuret mantelinmuotoiset silmät ovat hieman vinot ja niiden väri voi olla mikä tahansa paitsi sininen.

Ocicatilla on suhteellisen pitkä ja voimakas häntä, joka kapenee hiukan tummaa kärkeä kohti. Turkki on lyhyt, pehmeä ja siinä on silkkimäinen kiiltävä hohde. Turkin tulee olla vartalonmyötäinen ja kuviolla tulisi olla selkeä kontrasti pohjaväriin. Kaulalla ja raajoissa on renkaita.

Turkki:       Lyhytkarvainen
Alkuperämaa:     USA
Koko:        Keskikokoinen (isoja eroja naaras- ja uroskissojen välillä)
Hoitovaatimukset:  Helppohoitoinen, harjataan pari kertaa viikossa
Luonne:       Sosiaalinen, hiljainen, rauhallinen, tarvitsee omaa tilaa
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut