UKK Matkustaminen

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Takaisin sivulle Eläinlääkärin UKK

Tytöt stressaavat bussimatkan mökille

Kysymys

Mikä avuksi kun meidän tytöt stressaavat bussimatkan mökille? Nuorin kakkii ja oksentaa ja keskimmäinen tyttö oksentaa. Onko jotain rauhoittavaa lääkettä, jota voisi antaa? Pitääkö pyytää eläinlääkäriltä resepti vai saako apteekista ilman reseptiä?

Miksi meidän vanhin kissa, joka on uros, jahtaa meidän tyttöjä ja puree heitä niin, että he huutavat ja sähisevät? Muuten kyllä tulevat hyvin toimeen.

Eläinlääkärin vastaus

Matkustamisessakin harjoitus tekee mestarin, mutta moni kissa ei koskaan pääse matkustusmestariksi, kun ei vapaudu peloistaan. Matkustuksessa kissa joutuu reviirinsä ulkopuolelle, kohtaa vieraat hajut ja äänet, ja joutuu olemaan ikään kuin koko ajan varuillaan. Fyysisesti jännitys purkautuu pahana olona. Pitkillä matkoilla voidaan tilannetta lievittää lääkityksen avulla. Lääkkeet ovat reseptilääkkeitä ja käytön tarpeen ja ohjeet antaa oma eläinlääkäri tarvittaessa.

Yleensä kissapopulaatiossa vanhin naaras hallitsee. Taitaa teidän vanha uros kiusoitella perheen tyttöjä ja käyttää niitä kaiuttimina, mitähän se on vailla? Ehkä se vain haluaa välillä toimintaa, kun on kesä ja kissatkin kesällä vilkastuvat.

Terv. SPS


Kissa rauhalliseksi matkan ajaksi?

Kysymys

Meidän pitäisi kuljettaa kissaa noin 400 km. Ehkä autolla tai junalla. Mutta nyt rupesi mietityttämään, että kun matka on pitkä ja kissa ei tykkää boksista, niin miten sen saa rauhalliseksi. Kissa ei ole ollut autossa 5 vuoteen. Ihan pentuna se tykkäsi ja nyt sitten se on ulkokissa. Eikä tykkää boksista yhtään. Pitäisikö vain ostaa feliwaytä? Vai jotain muuta? Olen kuullut että eläinlääkäreistä saa halvemmalla tota feliwaytä. Onko se paljonkin halvempaa?

Eläinlääkärin vastaus

Feliwayn hinta voi vaihdella vapaan hinnoittelun takia, enkä tarkkaa hintaa osaa sanoa. Asiaa on paras tiedustella suoraan eläinlääkäriasemalta. Feliwaysta saattaa olla apua matkustusvaikeuksissa. Olisi varmasti paras kokeilla asiaa reilusti ennen matkaa. Suihkaise kissan kuljetuslaatikkkoon kevyesti Feliwayta. Odota, että se on kuivunut ja laita kissa laatiikkoon. Sitten vain kokeilemaan ja toistamaan matkaa pidentäen, jos hyvin meni. Muita matkaa varten tarkoitettuja valmisteita on olemassa, saanti edellyttää kuitenkin eläinlääkärillä käyntiä ja kissan tarkistamista.

Terv. SPS

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut