Exotic

KissaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
caption

Rauhallinen, mutta eloisa, hellä, utelias ja hyväluonteinen kissa

Kuvan kissa: Exotic Shorthair Andama's Daisyree (red-silver-tabby).

Historia

Amerikkalaiset kasvattajat päättivät luoda ihanteellisen kotikissan risteyttämällä persialaisen ja amerikkalaisen lyhytkarvakissan.

Exotic rekisteröitiin virallisesti 1966 ja siitä tuli heti todella suosittu. Siinä yhdistyvät persialaisen kissan luonto ja ulkonäkö, mutta se on paljon helpompi hoitaa. Exoticin tyyppistandardi ja hyväksytyt yli 300 värimuunnosta ovat samat kuin persialaisellakin.


Yleiset tuntomerkit

Kissan koko vaihtelee keskikokoisesta suureen. Se on tanakka ja sillä on matalat jalat, rinta ja hartiat ovat leveät. Niska on lyhyt ja voimakas. Suuri ja pyöreä pää on oikeassa suhteessa vartaloon. Otsa on kaareva, nenä lyhyt ja posket täyteläiset.

Alhaalla päälaella sijaitsevat korvat ovat pienet ja pyöreäkärkiset. Suuret pyöreät silmät ovat ilmeikkäät ja ne sijaitsevat kaukana toisistaan. Häntä on lyhyt ja paksu.

Exoticin turkki on pidempi kuin tavallisella kissalla. Se on tiheä, pehmeä ja ylöspäin kohollaan. Turkin värin määrittää silmien väri. Suurimmalla osalla silmät ovat oranssit tai tumman kuparin väriset, joillakin siniset tai vihreät.

Turkki:        Lyhytkarvainen
Alkuperämaa:     USA
Koko: 	        Keskikokoinen/suuri
Hoitovaatimukset:   Helppohoitoinen, harjataan ja kammataan kerran viikossa
Luonne:        Rauhallinen, hellä, utelias, hellittelystä pitävä, herkkä ja hyväluonteinen
Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut