UKK Karvaton alue

KissaWiki
Versio hetkellä 17. syyskuuta 2009 kello 10.10 – tehnyt KissaKlubi (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kysymys: Kollin vatsassa karvaton alue

13-vuotiaalla kollilla on karvaton alue alavatsassa. Se on hieman omaa kämmentäni laajempi. Kun huomasin sen noin 2 kk sittten sain eläinlääkäriltä vastauksen, että se on tod näköisesti hormonihäiriö. Kolli on leikattu. Kauanko paraneminen voi kestää, onko siitä kissalle haittaa? Vai täytyykö lähteä hakemaan hormonipiikki?


Eläinlääkärin vastaus

Hei!

Ei kyseessä yleisestikään ole hormonihäiriö, vaikka ilmiötä kastraattikolleillakin tavataan, tavataan sitä myös steriloiduilla naarailla, mutta myös yhtä usein leikkaamattomillakin sekä uroksilla että naarailla. Kysessä voi olla monenlaisen asian ilmenemä. Viisainta on ensin tutkia kissa yleinen terveydentila, koska sillä on ikää runsaasti. Kliinisen tutkimuksen jälkeen selvittäisin veren ja virtsan tutkimukset, sekä ottaisin rtg- ja ultraäänitutkimuksen. Kokemukseni mukaan vanhan kissan vatsan nuolemisessa on usein kyse joko rakon (virtsan) tai suolen muutoksesta, jota kissa nuolemalla hoitaa.

- Toinen ja paikallinen vaihtoehto on ihomuutos. Silloin iholla näkyisi todennäköisesti punoitusta, karvan katkeamista ja ehkä ihottumaa ja todennäköisesti sitä ja nuolemista voisi olla muuallakin kuin vain vatsan iholla. Onnea matkaan !

Terv. SPS

Kysymys: Karvaton alue

Minulla on kaksi kissaa. Huomasin noin kuukausi sitten, että toisella kissalla on karvaton alue hännän juuressa. Se on peukalonpään kokoinen ja siisti. Ei punoita eikä kissa aristele sitä, eikä myöskään kutia. Muutenkin kissa näyttää hyvin voivalle.

Pari päivää sitten huomasin, että toisellakin kissalla on karvaton alue. Se on pikkurillinpään kokoinen ja siisti myös. Aloin etsimään lisää alueita ja löysinkin toisen mokoman. Alueet on niin pieniä ettei niitä välttämättä edes huomaa kuin kunnon syynissä.

Kummatkin kissat on tulleet vuoden sisään meille. Toinen josta ensin kerroin on tullut 10kk sitten ja toinen kissa 5kk sitten. Kummatkin alkuperältään kodittomia. Voisiko kyse olla vain stressistä vai onko syytä viedä eläinlääkärille? En vielä ole asiasta ollut kovin huolestunut, kun kissat muuten näyttävät voivan hyvin eikä niitä tunnu karvattomat alueet haittaavan. Toinen epäilys on kun niillä on keskenään aika rajut leikit, että olisiko siinä voinut tulla karvattomia alueita? Kiitos vastauksesta etukäteen!

Eläinlääkärin vastaus

Kissojen karvattomat alueet olisi hyvä käydä näyttämässä eläinlääkärille oman mielenrauhan saavuttamiseksi. Kutisematon karvaton läntti iholla voi olla sieni-infektion aiheuttamaa. Sieni-infektio voi kissassa ilmetä muullakin tavoin, se voi myös olla täysin oireeton. Kun tässä tapauksessa kummallakin kissalla on karvattomia alueita ja kun sieni-infektio on tarttuva ihosairaus ja voi siis tarttua ihmiseenkin, olisi hyvä varmistua, ettei siitä ole varmasti kyse.

Terv. SPS

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
LINKKEJÄ
Työkalut